Πώς θα αλλάξει το Ripple το μέλλον των μεταφορών χρημάτων;

Σήμερα ο κόσμος στέλνει 155 τρισεκατομμύρια δολάρια διασυνοριακά. Το μονοπώλιο σε αυτόν τον τομέα ανήκει επί του παρόντος στην SWIFT. Η τραπεζική μεταφορά μέσω SWIFT διαρκεί μεταξύ 3 και 5 ημερών. Η Ripple, μια νέα εταιρεία με μόνο 200 υπαλλήλους, έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της; Πρόκειται για την επανάσταση των διασυνοριακών μεταφορών χρησιμοποιώντας Τεχνολογία Blockchain.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία στοχεύει να χρησιμοποιήσει το Ψηφιακό στοιχείο XRP ως το αποθεματικό νομίσματος για διασυνοριακές πληρωμές. Αυτό θα επιτρέψει ταχύτητες μεταφοράς 4 δευτερολέπτων. Επίσης, το νόμισμα XRP θα επιτρέπει 1500 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο καθώς και μείωση 60% στο κόστος μεταφοράς. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά Bitcoin και ETH, καθώς και το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί 100 δισεκατομμύρια κέρματα, είναι σαφές ότι το XRP σχεδιάστηκε ειδικά για διασυνοριακές μεταφορές. Το 2012-2013, το OpenCoin άρχισε να αναπτύσσει ένα νέο πρωτόκολλο πληρωμής που ονομάζεται Πρωτόκολλο συναλλαγής Ripple (RTXP) με βάση τις έννοιες του Ryan Fugger. Το πρωτόκολλο Ripple επιτρέπει την άμεση και άμεση μεταφορά χρημάτων μεταξύ δύο τμημάτων.

Ο ιστότοπος της Ripple περιγράφει το πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα ως «βασική τεχνολογία υποδομής για διατραπεζικές συναλλαγές – μια ουδέτερη χρησιμότητα για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και συστήματα». Το πρωτόκολλο επιτρέπει στις τράπεζες και στις μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών να ενσωματώνουν το πρωτόκολλο Ripple στα δικά τους συστήματα και, επομένως, να επιτρέπουν στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Επί του παρόντος, ένα ρυθμιζόμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα «κρατά κεφάλαια και εκδίδει υπόλοιπα για λογαριασμό πελατών». Δεύτερον, οι κατασκευαστές της αγοράς όπως τα hedge funds ή τα γραφεία διαπραγμάτευσης συναλλάγματος παρέχουν ρευστότητα στο νόμισμα στο οποίο θέλουν να διαπραγματευτούν. Στο επίκεντρό του, το Ripple βασίζεται σε μια κοινόχρηστη, δημόσια βάση δεδομένων ή καθολικό που αποφασίζει το περιεχόμενό της με συναίνεση.

Για να ολοκληρώσει το προτεινόμενο σχέδιο, η Ripple δημιούργησε τρία εργαλεία:

  1. XCurrent
  2. XRapid
  3. XVia

1. Το XCurrent είναι η εταιρική λύση λογισμικού της Ripple που επιτρέπει στις τράπεζες να διευθετούν άμεσα τις διασυνοριακές πληρωμές με παρακολούθηση από άκρο σε άκρο. Χρησιμοποιώντας το XCurrent, οι τράπεζες αλληλογραφούν σε πραγματικό χρόνο για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία πληρωμής πριν από την έναρξη της συναλλαγής και να επιβεβαιώσουν την παράδοση μόλις ολοκληρωθεί. Περιλαμβάνει έναν Κανονισμό που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το RippleNet Συμβουλευτικό συμβούλιο που διασφαλίζει τη λειτουργική συνέπεια και νομική σαφήνεια για κάθε συναλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τους κρυμμένους λόγους για την άρνηση της πλατφόρμας Coinbase να προσθέσει το Ripple XRP

2. Το XRapid χρησιμοποιεί μοναδικά ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, το XRP, για να προσφέρει ρευστότητα κατ ‘απαίτηση, το οποίο μειώνει δραματικά το κόστος ενώ επιτρέπει πληρωμές σε πραγματικό χρόνο σε αναδυόμενες αγορές. Χτισμένο για εταιρική χρήση, το XRP προσφέρει στις τράπεζες και τους παρόχους πληρωμών μια πολύ αποτελεσματική, κλιμακούμενη, αξιόπιστη δυνατότητα ρευστότητας για την επεξεργασία διασυνοριακών πληρωμών.

xrapid κυματισμός xrp

3. Το XVia προορίζεται για εταιρείες, παρόχους πληρωμών και τράπεζες που θέλουν να στέλνουν πληρωμές σε διάφορα δίκτυα χρησιμοποιώντας μια τυπική διεπαφή. Το απλό API του XVia δεν απαιτεί εγκατάσταση λογισμικού και επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν απρόσκοπτα πληρωμές παγκοσμίως με διαφάνεια στην κατάσταση πληρωμής και να επισυνάπτονται πλούσιες πληροφορίες, όπως τιμολόγια,.

Αυτή τη στιγμή, Οι Ripple συνεργάτες χρησιμοποιούν το εργαλείο XCurrent. Το εργαλείο XRapid και το νόμισμα XRP βρίσκονται επί του παρόντος στη φάση δοκιμής. Η Cuallix ήταν η πρώτη τράπεζα που δοκίμασε το XRapid και το XRP. Ο Cuallix είπε ότι οι δοκιμές ήταν επιτυχημένες. Επίσης, οι ιαπωνικές τράπεζες Woori και Shinan Bank θα ανακοινώσουν αυτόν τον μήνα, τα αποτελέσματα των δοκιμών XRapid και XRP. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση του XRapid θα μειώσει το κόστος των διασυνοριακών μεταφορών κατά 60%.

εξοικονόμηση κόστους xrp

Πρόσφατα, έχουμε πολλά θετικά νέα για το νόμισμα XRP.

MoneyGram και η Cuallix ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν XRP σε διασυνοριακές μεταφορές. Το ίδιο ανακοινώθηκε από τους MercuryFX, FlashFX και IDT. Selly, West Coast Classic Cougar, BiChip ανακοίνωσαν ότι δέχονται πληρωμές σε νομίσματα XRP.

Όλο και περισσότεροι συνεργάτες χρησιμοποιούν επίσης xCurrent. Η LianLian International – μια κορυφαία κινεζική εταιρεία παροχής χρημάτων με άδεια στο Χονγκ Κονγκ με 150 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στην περιοχή – προσχώρησε στο RippleNet για να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο, διασυνοριακά εμβάσματα, πληρωμές τιμολογίων και πληρωμές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Το Huobi OTC (Over-The-Counter) ανακοίνωσε την υποστήριξη συναλλαγών XRP

Η LianLian θα χρησιμοποιήσει το xCurrent – τη λύση διακανονισμού της Ripple που προσφέρει παρακολούθηση από άκρο σε άκρο – για να τροφοδοτήσει διασυνοριακές συναλλαγές μεταξύ Κίνας, ΗΠΑ και Ευρώπης. Η LianLian εντάχθηκε στο υπάρχον δίκτυο περισσότερων από 100 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ripple για να παρέχει ταχύτερες, φθηνότερες και χωρίς τριβές λύσεις διασυνοριακών πληρωμών στους πελάτες της.

Αυτό το μήνα, μερικές ανταλλαγές θα προσθέσουν το XRP στις συναλλαγές:

– Το XRP αναφέρεται στο Coinfield. (15 Φεβρουαρίου)

– Το XRP αναφέρεται στο Crypto Emporium (16 Φεβρουαρίου)

– Το XRP αναφέρεται στο Bitpoint (18 Φεβρουαρίου)

– Το XRP αναφέρεται στο Coinsquare (έως τις 28 Φεβρουαρίου)

Αυτές οι ειδήσεις δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Οι μεγάλοι επενδυτές περιμένουν να επενδύσουν τέτοιου είδους νέα. Αυτά τα νέα, καθώς και άλλοι νέοι συνεργάτες που θα υιοθετήσουν τις λύσεις διασυνοριακής ναυτιλίας της Ripple, θα δημιουργήσουν με την πάροδο του χρόνου μια σωρευτική επίδραση στην αύξηση της τιμής XRP.

Όπως μπορείτε να δείτε, όλο και περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συνεργάζονται με το Ripple. Στο εγγύς μέλλον, η χρήση των XRapid και XRP από τη MoneyGram και την Cuallix είναι ένα λογικό και φυσικό βήμα. Φυσικά, η εφαρμογή και η δοκιμή με XRapid και XVia θα απαιτήσει χρόνο. Σε αυτό το σημείο, η Ripple κάνει ό, τι είναι απαραίτητο προκειμένου οι διασυνοριακές συναλλαγές να εισέλθουν σε μια νέα εποχή. Εάν η Ripple καταφέρει να εξασφαλίσει μερίδιο αγοράς 10% (από το συνολικό ποσό που μεταφέρεται σήμερα στον κόσμο) τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χαρά. Το Ripple θα εξασφαλίσει ταχύτερη κυκλοφορία χρημάτων στον κόσμο. Μια ταχύτερη ροή χρημάτων θα δημιουργήσει μεγαλύτερα κέρδη για εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία Ripple. Τα χρήματα θα δημιουργήσουν περισσότερα χρήματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner