Το Ripple θα ξεπεράσει το Ethereum;

Από τον Μάιο του 2018, η Ethereum και η Ripple καταλαμβάνουν το δεύτερο και τρίτο κουλοχέρη με ανώτατο όριο αγοράς στο CoinMarketCap, πίσω από μόνο Bitcoin

Υπάρχει ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ των δύο, και όχι μόνο στην αγορά.

Το ανώτατο όριο αγοράς της Ethereum είναι περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια με την τιμή ETH έως USD 600, ενώ το ανώτατο όριο αγοράς της Ripple είναι περίπου 24 δισεκατομμύρια δολάρια με τιμή 0,60 $ / XRP. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό συνάρτηση των εξαιρετικά διαφορετικών προμηθειών τους. Η κυκλοφορία της Ethereum σε κυκλοφορία είναι μόλις 100 εκατομμύρια, ενώ η Ripple είναι κάτω από 40 δισεκατομμύρια. 

Και μετά υπάρχει η περίπτωση χρήσης. Το Ethereum σχεδιάστηκε για να είναι μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν άλλες τεχνολογίες και μάρκες blockchain. Το Ripple, από την άλλη πλευρά, σχεδιάστηκε για να επιτρέπει στις τράπεζες και άλλα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ανταλλάσσουν χρήματα πιο εύκολα πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα. Το Ethereum είναι εξαιρετικά αποκεντρωμένο, ενώ το Ripple είναι το μοντέλο για μια κεντρική κρυπτογράφηση. 

Η επιλογή μεταξύ Ripple και Ethereum όσον αφορά τις επενδύσεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι περιμένετε το μέλλον της κρυπτογράφησης να μοιάζει, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. 

Η υπόθεση για ένα αποκεντρωμένο μέλλον

Ως πλατφόρμα, η απόλυτη επιτυχία του Ethereum εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποκεντρωμένες εφαρμογές που βασίζονται σε αυτήν. Ως προάγγελος του λεγόμενου Web 3.0, η Ethereum ελπίζει να φιλοξενήσει τη νέα γενιά τιτάνων στο Διαδίκτυο όπως το Facebook, το YouTube και το PayPal με αποκεντρωμένη μορφή. 

Ουσιαστικά, αυτό θα σήμαινε ότι οι εφαρμογές καθημερινής χρήσης δημιουργήθηκαν στο Ethereum blockchain, διεξάγουν συναλλαγές σε μάρκες συμβατές με Ethereum και χρησιμοποιούν το Ethereum για την ισχύ επεξεργασίας του. 

Η βραχυπρόθεσμη άποψη συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το υγεία του κρυπτονομίσματος αγορά γενικά. Το Ethereum έχει μια αυξανόμενη σταθερή αποκεντρωμένων εφαρμογών, αλλά καμία δεν ανταγωνίζεται επί του παρόντος τις τυπικές εφαρμογές διαδικτύου. Ως η δεύτερη μεγαλύτερη κρυπτογράφηση με κεφαλαιοποίηση της αγοράς, μεγάλο μέρος της βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης του Ethereum θα συνδέεται με κερδοσκοπίες και επενδύσεις στον χώρο κρυπτογράφησης γενικά. Αυτό σημαίνει ότι οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές περιορίζονται από παράγοντες εκτός του ελέγχου της Ethereum – κυβερνητική ρύθμιση, υιοθέτηση, η τιμή του Bitcoin και πολλά άλλα. 

Η μακροπρόθεσμη άποψη του Ethereum είναι λίγο πιο δροσερή αλλά όχι λιγότερο επικίνδυνη. Υπάρχει η δυνατότητα για απόλυτα άγρια ​​ανάπτυξη εάν το Ethereum αποδειχθεί πράγματι η πλατφόρμα και το καύσιμο για την επόμενη γενιά εφαρμογών διαδικτύου με μεγάλο εισιτήριο. Αυτό έρχεται με πολλές σημαντικές προειδοποιήσεις. Πρώτον, υποθέτει ότι το Ethereum, και όχι ένας ανταγωνιστής, γίνεται η βάση για το νέο Διαδίκτυο. Υποθέτει επίσης ότι οι καταναλωτές θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα μορφή διαδικτύου. Η ιδέα της αποκέντρωσης είναι δημοφιλής μεταξύ των τεχνολογικών γραμματίων, αλλά δεν έχει ακόμη φιλτραριστεί στις μάζες. Απλώς περιμένουν να λειτουργήσει το Διαδίκτυο, σαν τον ηλεκτρισμό στις πρίζες του σπιτιού τους. Τέλος, υποθέτει ότι οι εφαρμογές που δημιουργούνται στο blockchain Ethereum επιτυγχάνουν ευρεία χρήση. Αυτό έχει δύο συστατικά από μόνο του. Απαιτεί την υιοθέτηση των νέων εφαρμογών Ethereum από τους βασικούς καταναλωτές και απαιτεί από τους υπάρχοντες γίγαντες του διαδικτύου, όπως το Facebook, να χάσουν μερίδιο αγοράς. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο στοίχημα, λαμβάνοντας υπόψη τη νομισματική αρχή που απολαμβάνουν οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες.

READ XRP Market Cap – Πραγματικό πρόβλημα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μια κεντρική δύναμη

Το Ripple έχει μια αρκετά στενά καθορισμένη θήκη χρήσης. Επιδιώκει να είναι το μέσο μεταφοράς επιλογής για τράπεζες, επιχειρήσεις και ιδιώτες που πραγματοποιούν διεθνείς συναλλαγές. Το τρέχον σύστημα απαιτεί συχνά οι τράπεζες ή οι μεταποιητές πληρωμών να έχουν στη διάθεσή τους μεγάλες ποσότητες ρευστότητας και η ολίσθηση μπορεί να συμβεί όταν οι συναλλαγές μεταξύ δύο νομισμάτων χρειάζονται πολύ χρόνο για την επεξεργασία. Κατά την επεξεργασία των συναλλαγών, η τιμή μπορεί να αλλάξει, αναγκάζοντας την τράπεζα να καταναλώσει βασικά το υπόλοιπο. Είναι μια περίπτωση περιορισμένης χρήσης, αλλά μια τεράστια. Ορισμένες εκτιμήσεις μόνο για την αγορά εμβασμάτων – ή μεταφορές από ιδιώτες σε ιδιώτες σε άλλες χώρες – έβαλαν το μέγεθος περίπου 600 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό αποκλείει καθαρά συναλλαγές μεταξύ τραπεζών και συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων, οι οποίες είναι μεγαλύτερες παραγγελίες. 

Αυτό δημιουργεί μια διαφορετική βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εικόνα για το Ripple, αν και οι δύο εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την υιοθέτηση της βιομηχανίας. Εάν το Ripple υιοθετηθεί ευρέως ως μέθοδος μεταφοράς πληρωμών, θα έχει τεράστια βραχυπρόθεσμα κέρδη σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Από την άλλη πλευρά, τα κέρδη αυτά περιορίζονται από το μέγεθος της αγοράς. Ενώ είναι μια μεγάλη αγορά, είναι ουσιαστικά πεπερασμένη. Με άλλα λόγια, οι μεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο νομισμάτων πιθανότατα δεν θα αυξηθούν πολύ, είτε το Ripple έχει υιοθετηθεί είτε όχι. Μπορεί μόνο να επιτύχει μερίδιο αγοράς 100% μιας υπάρχουσας αγοράς. Συγκρίνετε αυτό με το Ethereum, το οποίο έχει έναν πολύ ανοιχτό στόχο. Λίγοι θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ακριβώς πόσο μεγάλο και διεισδυτικό – και επικερδές – το Διαδίκτυο θα γινόταν μέχρι το 2018. Το ίδιο είδος δυναμικού υπάρχει και στο Ethereum. 

Ένα θέμα προοπτικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ LG Corps και CBSG Consortium Plans to Rival Ripple, Trials Cross Border Payment Solution

Λοιπόν, το Ripple θα ξεπεράσει το Ethereum; Η σύντομη και εξαιρετικά μη δημοφιλής απάντηση είναι, ως συνήθως, εξαρτάται. Συγκεκριμένα, εξαρτάται από το αν εξετάζετε βραχυπρόθεσμα κέρδη ή μακροπρόθεσμα κέρδη. Βραχυπρόθεσμα, το Ripple είναι πιο πιθανό από το Ethereum να αυξηθεί στις τιμές, επειδή έχει σχετικά σύντομο δρόμο προς την υιοθεσία. Οι τράπεζες είτε θα χρησιμοποιούν το Ripple για τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές, είτε δεν θα το κάνουν. Δεν υπάρχουν νέες εφαρμογές για ανάπτυξη, όπως συμβαίνει με το Ethereum, έτσι το βραχυπρόθεσμο δυναμικό των Ripple βασίζεται πραγματικά στο πόσο καλά κυκλοφορεί το νόμισμα. 

Οι επενδυτές Ethereum πρέπει να έχουν μεγαλύτερη άποψη. Ωστόσο, είναι αδύνατο να προβλεφθεί πότε ή εάν, θα αναπτυχθεί η επόμενη μεγάλη εφαρμογή blockbuster Ethereum. Θα μπορούσε κάλλιστα να συμβαίνει τώρα, με σφυρήλατο κώδικα σε κάποιο κοιτώνα ή γκαράζ. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να είναι χρόνια μακριά – αν συμβεί ποτέ καθόλου. 

Συμπερασματικά, για τους καθημερινούς επενδυτές, το Ripple πιθανώς αντιπροσωπεύει μια καλύτερη βραχυπρόθεσμη επένδυση. Οι στόχοι του είναι σαφείς και η αποστολή της είναι σαφώς καθορισμένη. Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει αρκετή σαφήνεια στην αγορά για τους επενδυτές Ripple να βλέπουν σε ένα εύκολο χρονοδιάγραμμα εάν το νόμισμα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Οι στόχοι και η αποστολή της Ethereum είναι πολύ πιο θολές, αλλά πιθανώς πολύ μεγαλύτεροι.

Τα δύο νομίσματα αντιπροσωπεύουν πραγματικά δύο διαφορετικούς τύπους επενδυτών. Οι κυματιστές επενδυτές είναι στενοί παρατηρητές της αγοράς και είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν από την αγορά εάν το κέρμα τους δεν αποδίδει έως και ταμπάκο σε εύλογο χρονικό διάστημα. Οι επενδυτές Ethereum είναι ένα πιο αδύναμο είδος, με μεγάλο όραμα, αν είναι κάπως λιγότερο συγκεκριμένα σχέδια. Και οι δύο θα μπορούσαν ενδεχομένως να βγάλουν πολλά χρήματα τους επόμενους μήνες και χρόνια. Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner