Salauslait ympäri maailmaa

Kiina tällä hetkellä sillä on yksi maailman rajoittavimmista käytännöistä salausvaluutoissa. Vuonna 2013 Kiina kielsi kaikki bitcoin-kaupat. Lisäksi Kiinan hallitus kielsi vuonna 2017 kaikki ICO: t ja salausvaihdot. Kuitenkin monet käyttävät ulkomaisia ​​alustoja, joita ei ole vielä palomuurattu, kryptovaluutan kauppaan.

Japani, toisaalta, sillä on yksi avoimimmista ja edistyksellisimmistä lähestymistavoista maailmassa. Bitcoinia pidetään siellä laillisena maksuvälineenä. Vuonna 2017 annetussa laissa tunnustetaan kryptovaluutat maassa lailliseksi omaisuudeksi. Vastauksena rikkomuksiin ja hakkerointiin vaihtoihin Japani hyväksyi myös uudet salausalan säädökset, joten pörssien on rekisteröidyttävä FSA: n (Financial Service agency) toimistoon. Kaikki kryptovaluuttojen voitot luokitellaan sekalaisiksi tuloiksi ja sijoittajat verotetaan 15–55 prosentin verokannoilla.

Sisään Etelä-Korea, salausvaluuttoja ei pidetä laillisena maksuvälineenä. Vaikka vaihto on laillista, se on osa tarkkaan valvottua sääntelyjärjestelmää. Salausvaluutan verotus Etelä-Koreassa on harmaa alue: koska niitä ei pidetä valuuttana tai rahoitusvaroina, kryptovaluuttakaupan voitoista ei tällä hetkellä ole veroa..

Sisään Yhdysvallat. kryptovaluuttoja ei pidetä laillisina maksuvälineinä, mutta liittovaltion viranomaiset eroavat tosiasiassa salauksen valuutan määritelmästä ja sääntelystä. Arvopaperimarkkinat (SEC) pitää salausvaluuttoja esimerkiksi finatiivisina arvopapereina. Sen sijaan The Hyödykefutuurikauppakomissio (CFTC) kuvaa bitcoinia ja joitain muita kryptovaluuttoja hyödykkeinä ja sallii kryptovaluuttajohdannaisten käydä kauppaa julkisesti pörsseissä. Asiat vaikeutuvat, ja muut vaihtoa säätelevät lait vaihtelevat osavaltioittain. Viime aikoina Yhdysvaltain valtiovarainministeriö on korostanut kiireellistä salaussääntöjen tarvetta ja perustanut työryhmän selvittämään mahdollisuuksia selkeisiin säännöksiin.

LUE Kiinan kansainvälinen blockchain-palveluverkosto integroi Tezos Blockchainin

Sveitsi on yksi Euroopan ystävällisimmistä kryptovaluuttaympäristöistä. Salausvaluutat ja pörssit ovat täysin laillisia ja paikallisten lakien sääntelemiä. Sveitsin liittovaltion verohallinto (SFTA) pitää salausvaluuttoja pääomavaroina ja niistä on maksettava Sveitsin varallisuusvero.

Tällä hetkellä, Iso-Britannia ei ole erityisiä kryptovaluutta lakeja. Kuitenkin vuonna 2018 Bank of England paljasti, että salausvaluuttasäännöt Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat pian käytettävissä. Silti tällä hetkellä kryptovaluuttoja ei pidetä laillisena maksuvälineenä. HMRC on julkaissut lyhyen selvityksen kryptovaluuttojen verokohtelu, toteamalla, että kaikki kryptovaluuttakaupan voitot ovat verovelvollisia.

Sisään Gibraltar kryptovaluutta ei pidetä laillisena maksuvälineenä, mutta pörssit ovat laillisia ja toimivat hyvin määritellyn sääntelyjärjestelmän puitteissa. Maa ei aseta myyntivoittoja tai osinkoveroa kryptovaluutoille, ja salauksenvaihtoihin sovelletaan 10%: n yhteisöverokantaa.

EU sillä ei ole erityistä kryptovaluuttoja koskevaa lainsäädäntöä. Vaikka se ei ole laillinen maksuväline missään maassa, tarkat kryptovaluuttalait vaihtelevat kussakin jäsenvaltiossa. Sisään Malta, hallitus tunnustaa kryptovaluutat “vaihtovälineeksi, laskentayksiköksi tai arvon säilyttäjäksi”. Viron hallitus pitää kryptovaluuttoja “digitaalisessa muodossa esitettynä arvona”. Sisään Luxemburg hallitus myöntää, että kryptovaluuttaan tulisi suhtautua “hyväksyttynä maksuvälineenä tavaroista ja palveluista”.

LUE Lygon Blockchain -alustaa laajennetaan kaupalliseen käyttöön Australiassa

Säännöt kaikkialla Latinalainen Amerikka eroavat lainsäädännöllisestä tuesta täysimittaisiin kieltoihin. Sisään Bolivia salausvaluutat ja valuutanvaihto on yksipuolinen kielto. Kun taas vuonna Meksiko, Argentiina, Brasilia, Chile kryptovaluutat hyväksytään laajalti maksuvälineenä. Ecuador on ensimmäinen maa, joka lanseeraa oman kryptovaluuttansa, mutta se kieltää kaikki muut kryptovaluutat lukuun ottamatta valtion myöntämää SDE-tunnusta (Sistema de Dinero Electrónico). Talouskriisi ja sen jälkeinen bolívarin lasku tarkoittavat kryptovaluuttoja laajalti Venezuela.

Yleensä näyttää siltä, ​​että lohkoketjutekniikka ja kryptovaluutta ylittävät nopeasti nykyiset lait ja vaativat uutta oikeudellista kehystä. Näyttää siltä, ​​että hallitukset ympäri maailmaa alkavat tunnustaa ajantasaisten säännösten tarpeen. G20-ryhmän jäsenet julkaisivat kesäkuussa 2019 pyynnön maailmanlaajuisesta kriittisten valuuttojen sääntelyjärjestelmästä, jotta kriittisten valuuttojen yhdistämiä etuja, haasteita ja mahdollisuuksia voidaan hallita paremmin..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map