KeepKey Hardware Wallet Review (2020): Är det fortfarande värt att köpa?

KeepKey-plånboken släpptes 2015. Detaljhandeln för $ 49 USD är en hårdvaruplånbok som innehavare av digitala tillgångar kan använda för att lagra sina kryptovalutor säkert. Detta är en relativt överkomlig prislapp jämfört med konkurrenterna. Men dess bristande funktioner och säkerhetsfrågor gör att det släpar efter i kryptovalutans hårdvaruplånbokskonkurrens.

KeepKey hårdvaruplånbokKeepKey hårdvaruplånbok

Plånboken stöder över 40 olika typer av kryptovalutor. Plånboken har dock inte sina konkurrents rykte: Ledger Nano S, Ledger Nano X och Trezor Model T. Oavsett har plånboken fortfarande vissa strukturella och estetiska funktioner som kan göra det till ett anständigt alternativ.

KeepKey grundades av Darin Stanchfield 2014 och har sitt huvudkontor i USA. Företaget blev den första hårdvaruplånboken någonsin som integrerades med en utbyte med sin partnerskap med Shapeshift 2016. För tillfället har Shapeshift Company förvärvat projektet men Darin behåller fortfarande VD-rollen.

Huvudfunktioner i KeepKey:

  • Större skärm– Visar fulla kryptovaluta-adresser utan att bläddra
  • Viktig lyxkänsla– Slät yta och känns inte som att den skulle gå sönder lätt.

Denna plånbok med flera valutor kan ge dig ett billigare alternativ med många funktioner i premium hårdvaruplånböcker. Trots att de saknar sina motparters rykte, gör dess vackra design och användarvänlighet det fortfarande till en utmanare på marknaden för kryptovalutaplånböcker.

Förpackning

KeepKey levereras med en unik produktdesign och förpackning. Lådan har redan säkerhetsförseglingar på två sidor för att bekräfta att den inte har manipulerats. Inuti lådan hittar du KeepKey-plånboken, en USB-kabel för att ansluta den till din dator och ett kort för att skriva din återställningsmening på. Ett läderfodral ingår också för att lagra ditt kort på ett säkert sätt.

Plånboken har också ett andra skärmskydd som Trezor som skyddar mot spionering av Keystroke.

Vid tidpunkten för lanseringen 2015 säljs KeepKey till ett högt pris. Med mer etablerade konkurrenter är priset nu betydligt lägre till 79 US $.

Detta är billigare än Ledger Nano X till 119 US $ och Trezor Model T till 173 US $, om än de är nyare.

Säkerhetsfunktioner

KeepKey lagrar dina privata nycklar i en separat offline-miljö. Det betyder att det inte påverkas om din dator är infekterad med virus.

Dessutom kan KeepKey skyddas av PIN-kod och säkerhetskopieras med 18 till 24 ords återhämtningsfrön. Dessa funktioner förväntas dock i grunden i hårdvaruplånböcker idag med både Ledger och Trezor som har samma.

Specifikt har KeepKey nummer randomisering för att förhindra att hackare stjäl dina kryptovalutor med skadlig kod. Det är här platsen för PIN-numren slumpmässigt varje gång.

KeepKey har slumpmässig PIN-kodKeepKey har slumpmässig PIN-kod

KeepKey går dock inte in på ytterligare information om deras säkerhetsfunktioner.

Uppdatering: KeepKey PIN-sårbarhet upptäcktes av Ledger-teamet

Ledger (ja de bakom Ledger Nano X) har tidigare upptäckt en fysisk sårbarhet i Trezor och KeepKey hårdvaruplånböcker som gör att hackare kan komma åt din återhämtningsfras på mindre än 5 minuter om de fysiskt har din enhet. Tyvärr verkar denna sårbarhet vara helt ofixibel eftersom den berör hur enheterna tillverkas. Här diskuterar vi denna sårbarhet lite mer detaljerat i förhållande till Trezor.

Nu har Ledger-teamet upptäckt en annan sårbarhet, den här gången i samband med PIN-verifiering. Detta hack innebär att man skapar en databas över olika spänningsutgångar jämfört med de hemliga värdena blandade med PIN-koden lagrad i KeepKeys minne. Den här databasen kan sedan användas för att återställa de hemliga värdena i valfri KeepKey-enhet. Så om en hackare har fysisk åtkomst till din KeepKey, kan de ansluta din enhet för att läsa chipets spänningsutgång och jämföra den med databasen. Därifrån kan hackaren återställa din PIN-kod.

ShapeShift, tillverkarna av KeepKey har korrigerat sårbarheten för PIN-verifiering i sin firmwareversion 6.4.1. Trots detta har vi fortfarande varit tvungna att ändra vårt säkerhetsbetyg från 3,5 till 3 av 5 för KeepKey, eftersom den fysiska sårbarheten förblir ofixbar.

3/5 Säkerhetsbetyg

Stöd för flera valutor

Keepkey stöder 7 av de vanligaste kryptovalutorna: Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, DASH, Dogecoin, Ethereum och Litecoin. Inklusive ERC-20-tokens stöder det över 40 mynt.

Senaste lista över KeepKeys kryptovalutor som stöds.Lista över KeepKeys stödda kryptovalutor.

Detta är betydligt mindre än över 1000+ kryptovalutor som stöds av KeepKeys konkurrenter.

Vid släppet av min video i augusti 2018 som jämför Trezor Model T, Ledger Nano S och KeepKey stöder den senare inte ERC-20-tokens.

KeepKey arbetar dock kontinuerligt med att utveckla sin firmware och ERC-20-tokens stöds nu.

Det finns också klagomål om att KeepKey är långsam att uppdatera om kryptovalutor som stöds. Till exempel skapades Bitcoin Satoshis Vision (SV) av Bitcoin Cash (BCH) hårdgaffel den 15 november 2018. Men hittills, dvs. 6 månader senare, finns det fortfarande inget stöd för det av KeepKey.

2,5 / 5 stöd för flera valutor

Hårdvarudesign

Storleksjämförelse: KeepKey vs Trezor vs LedgerStorleksjämförelse: KeepKey vs Trezor vs Ledger

KeepKey är en av de största kryptovalutahårdvaruplånböckerna på 38 x 93,5 x 12,2 mm. Det har också en betydande känsla som gör det lyxigare än andra plånböcker för kryptovalutor. Men vissa människor, inklusive mig själv, föredrar mindre plånböcker.

KeepKey har också en enkel design genom att bara ha en knapp.

Man kan vara orolig för att ha bara en knapp kommer att innebära att det tar åldrar att ställa in återställningsfrön och ange PIN-nummer. KeepKey gör det dock enklare genom att de flesta processer görs via sin app. Knappen används vanligtvis bara för på / av och som en bekräftelseknapp.

KeepKey har också den största skärmen med en 256 × 64mm 3.12 ″ OLED-skärm. Skärmen är skyddad av ett hölje av polykarbonat men det är fortfarande lätt att repa. Reporna är dock bara kosmetiska och påverkar inte användningen av enheten.

Fördelen med den här stora skärmen innebär att den kan visa kryptovaluta-adresser och till och med återställningsfrasen i sin helhet. Detta sparar användare från att rulla fram och tillbaka vilket är ett stort plus.

KeepKey använder USB-A-gränssnitt för laddning och anslutning till datorn. Windows-användare skulle säkert föredra detta. Ett problem med Ledger Nano S-enheter är att USB-A-anslutningen blir instabil efter långvarig användning. Det är dock okänt om detta också är ett problem i KeepKey-plånboken, för uppriktigt sagt använder vi den inte ofta.

Installation

Processen är liknande och enklare än andra hårdvaruplånböcker.

Du laddar bara ner KeepKey Google Chrome-tillägg från Google Playstore och anslut din enhet.

Instruktionerna på skärmen är ganska grundläggande och det tar mindre än 5 minuter. Se till att du avslutar installationen med en stift och återställningsfras.

Det säger sig självt att när man skriver ner återställningsfrasen; se till att det inte finns några kameror som spelar in och spara inte en kopia av den på din dator. Detta beror på att alla med återställningsfrasen kan använda den för att återställa din enhet och eventuellt stjäla dina tillgångar.

4/5 för hårdvarudesign

4/5 av användarvänlighet

Shapeshift-integration

Den viktigaste försäljningsargumentet för KeepKey är dess integration med Shapeshift. Detta innebär att plånboken redan har en in-crypto to crypto exchange inuti. Detta gör handel mellan kryptovalutor enkelt och bekvämt.

Denna funktion hålls tillbaka av dess begränsade kryptovalutastöd. Det bör dock inte vara ett problem för användare som inte tänker handla med andra kryptovalutor än de större som stöds av Shapeshift.

KeepKey-klientgränssnittKeepKey-klientgränssnitt

Bedömning: Är KeepKey fortfarande värt att köpa 2020?

KeepKey ligger efter i konkurrensen om lyxvarumarknadsplånböcker jämfört med Trezor Model T och Ledger Nano X. De har en robust fysisk design och enkel installation, men saknar allvarligt myntstöd. Säkerhetsmässigt är ShapeShift helt enkelt inte så öppen eller detaljerad som andra tillverkare för att förklara hur deras enhet kan hålla dina kryptovalutor säkra – vilket kan vara lite av ett varningstecken. Medan deras senaste firmwareuppdatering har fixat den nyligen upptäckta PIN-kodens sårbarhet, finns det andra sårbarheter som direkt relaterar till KeepKeys hårdvara och inte kan fixeras.

För avslappnade handlare eller nykomlingar i krypto kanske de inte vill spendera så mycket på en hårdvaruplånbok. Och även om KeepKey är den mest prisvärda plånboken till $ 49, är säkerhetsfrågorna tillräckliga för att få konsumenter på allvar att överväga att spendera 10 $ extra för en Ledger Nano S som är säkrare och kompaktare..

Så är KeepKey fortfarande värt att köpa 2020? Svaret är tyvärr nej.

Recenserad 30 maj 2019 av Angela Wang

Uppdaterad den 25 maj 2020 i förhållande till de senaste säkerhetsproblemen.

Säkerhetsbetyg: 3/5

Stöd för flera valutor: 2,5 / 5

Hårdvarudesign: 4/5

Användarvänlighet: 4/5

Slutresultat: 3.38 / 5

KeepKey produktspecifikationer (tekniska specifikationer)

Processorer ARM Cortex-M3-processor
Kompatibilitet 64-bitars stationär dator (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux). Också kompatibel med Android-smartphones.

Anslutning

USB-mikro-B
Säkerhetscertifiering Noll
Storlek Storlek: 38 x 93,5 x 12,2 mm 

Vikt: 54 g

Tillgångar som stöds 40+ tillgångar som stöds

{ "@sammanhang": "http://schema.org/", "@typ": "Produkt", "varumärke": "Shapeshift", "namn": "KeepKey", "bild": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Keepkey.jpg", "beskrivning": "KeepKey-plånboken släpptes 2015. Det är en hårdvaruplånbok som innehavare av digitala tillgångar kan använda för att lagra sina kryptovalutor säkert.", "recension": { "@typ": "Recension", "rubrik": "KeepKey Hardware Wallet Review: Är det fortfarande värt att köpa?", "namn": "KeepKey", "beskrivning":"KeepKey-plånboken släpptes 2015. Det är en hårdvaruplånbok som innehavare av digitala tillgångar kan använda för att lagra sina kryptovalutor säkert. Men det ligger efter i lyxplånbokskonkurrensen. Ändå finns det andra mer prisvärda alternativ om du är ny på krypto eller en avslappnad handlare.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/keepkey-review-still-worth-buying/", "reviewBody": "KeepKey-plånboken släpptes 2015. Det är en hårdvaruplånbok som innehavare av digitala tillgångar kan använda för att lagra sina kryptovalutor säkert. Men det ligger efter i lyxplånbokskonkurrensen. Även om de har en robust fysisk design och enkel installation, saknar plånboken allvarligt myntstöd och har ofixibla säkerhetsproblem. ", "datum Publicerat": "2019-10-10", "recensionBetyg": { "@typ": "Betyg", "ratingValue": "3.38", "värsta Betyg":"0", "bestRating": "5" }, "författare": { "@typ": "Person", "namn": "Angela Wang" }, "utgivare": { "@typ": "Organisation", "namn": "Boxmining", "logotyp": { "typ": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "erbjudanden": { "@typ": "Erbjudande", "priceCurrency": "USD", "pris": "49", "url":"https://shapeshift.io/keepkey/" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner