Trezor Model T Review: Är det värt att köpa?

Trezor Model TTrezor Model T

Trezor Model T är en andra generationens hårdvaruplånbok för kryptovaluta tillverkad av Satoshi Labs. Plånböckerna Bitcoin och Altcoin fungerar med en ny firmware som heter TREZOR Core, vilket möjliggör snabbare utveckling av nya funktioner.

I den här översynen kommer vi att titta på funktionerna i hårdvaruplånboken, kryptovalutorna som den stöder, och om det är värt att köpa eller inte.

Om du vill lära dig hur du ställer in och installerar din Trezor Model T, kolla in vår kompletta installationsguide här.

Eller kolla in min videorecension nedan.

YouTube-affisch

Nyckelfunktioner i Trezor Model T

  1. Skärm: Ljus färg LCD – 240 × 240 pixlar;
  2. Anslutning: USB-C-kontakt för anslutning till datorn eller mobiltelefonen;
  3. Mobilsupport: Android-support via Trezor Manager; och
  4. Extern plånbokskompatibilitet: stöder MyEtherWallet och några andra.

Trezor Model T inuti lådanI lådan

Säkerhetsfunktioner

Lösenord på enheten låses individuellt med Trezor Password Manager med användarens digitala nycklar. Enheten kan också fungera som en U2F-maskinvarutoken, vilket gör att Trezor kan använda skärmen och informera en användare om alla autentiseringsförfrågningar innan de godkänner den..

Trezor skapade standardåterställningsfrön (BIP32 / 39/44), vilket gör det möjligt för användare att enkelt återställa hela sin plånbok med hjälp av deras 12-ords återhämtningsfrö.

I likhet med Trezor One har Model T en lösenfrasfunktion så att användare kan skapa en ny plånbok. För att komma åt lösenordsskyddade plånböcker måste användarna ange din lösenfras för övrigt till din säkerhets-PIN.

Så säg en tjuv kräver att du ger dem åtkomst till din enhet. Du kan ge dem din PIN-kod för att få tillgång till en plånbok med mindre pengar. Under tiden lagras huvuddelen av dina kryptotillgångar säkert bakom lösenordsskyddade plånböcker.

Kan Trezor hackas?

Kraken Security Labs meddelat de utformade ett nytt sätt att hacka in Trezor-enheter inom 15 minuter efter att de fysiskt hade enheten. De gjorde detta genom spänningsfel med hjälp av en enhet och knäcka PIN-koden med hjälp av ett anpassat Python-skript, vilket avslöjar återställningsfröet. Enligt Kraken Security Labs använder attacken inneboende brister i Trezors mikrokontroller. Så det blir svårt för Trezor att åtgärda denna sårbarhet utan att omforma hårdvaran och lägga ut en ny enhet.

I svar, Trezor noterade att attacken inte kan fungera på distans och om användare aktiverar lösenfrasfunktionen på enheten. Trezor försäkrade också användare om att fysisk tillgång bara är ett hot mot 6-9% av kryptovalutan.

Trezor Model T 2.3.0 firmwareuppdatering – fixar det Kraken Security Labs hack?

I mitten av april 2020 meddelade Trezor Model T sitt senaste firmwareuppdatering att ver. 2.3.0 som innehåller några uppdateringar om deras säkerhetsåtgärder. Innan vi svarar om det kan lösa 15-minutershacket som Kraken Security Labs utvecklat tidigare i år (se ovanstående avsnitt), låt oss ta en titt på vad dessa funktioner är.

De nya uppdateringarna inkluderar 2 lösenordsuppdateringar som för det första tillåter tillfällig caching av lösenfraser så att du kan växla mellan dina olika lösenordsskyddade plånböcker när du använder enheten. Lösenfrascachen är bara tillfällig, så när du kopplar bort enheten sparas ingenting. För det andra kommer användare nu att bli ombedda att välja hur de ska ange lösenfrasen på själva enheten snarare än på din dator eller telefon.

En anmärkningsvärd nyhet är rensa kod som fungerar som en ”självförstörande PIN-kod”. När du antingen matar in den på själva enheten eller din dator eller telefon raderar rensningskoden all privat data från din Trezor och återställer enheten till fabriksinställningarna. Trezor föreslår att användare kan skriva torkningskoden någonstans nära din enhet som en PIN-kod, så om en tjuv försöker låsa upp din enhet, kommer de att få Trezor att radera sig själv.

De SD-kort skydd funktionen är avsedd att fungera som ett extra skydd mot fysiska attacker på Trezor Model T. När den här funktionen är aktiverad lagras en slumpmässigt genererad “hemlighet” på microSD som sätts in i din Trezor. Denna “hemlighet” innehåller ingen information om din Trezors frö eller lösenfras och är ett helt slumpmässigt värde. Med funktionen måste du sätta in SD-kortet i Trezor för att kombinera “hemligheten” med PIN-koden och dekryptera de data som lagras på Trezor. Därför kommer du att behöva både SD-kortet och Trezor för att låsa upp det och få tillgång till dina kryptovalutor. Så du kan aktivera den här funktionen och hålla SD-kortet och din Trezor på separata platser om du är orolig för fysiska attacker.

Från vår forskning har Trezor inte svarat direkt om deras senaste säkerhets firmwareuppdatering fixar hacket som utvecklats av Kraken Security Labs. Som nämnts tidigare kan sårbarheten som identifierats av Kraken inte lösas om inte hårdvaran redesignas. Så de senaste firmwareuppdateringarna kan bara indirekt ge hackare svårare att komma åt din enhet men inte lösa kärnans sårbarhet. Det faktum att det bara tog Kraken 15 minuter med fysisk åtkomst till enheten för att hacka den, och deras förslag om att glitching-verktyget skulle kunna massproduceras för försäljning på cirka 75 $ USD fortsätter att vara extremt oroande. Även om vi uppskattar Satoshi Labs ansträngningar att fortsätta förbättra enheten kan vi inte återställa säkerhetspoängen till Trezor innan Kraken-hacket upptäcktes..

Säkerhet 3/5

Stöd för flera valutor

Trezor Model T är utformad för att hantera över tusen kryptovalutor inklusive populära som Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold och mer. Regelbundna uppdateringar förbättrar funktionerna och möjliggör ännu mer kryptovalutor som stöds. En fördel med Trezor jämfört med andra plånböcker är att alla valutor är tillgängliga utan att “installera” enskilda applikationer – detta förenklar den totala användningen av enheten

För att se en jämförelselista mellan mynt som stöds av Trezor och Ledger, kolla in vår ultimata lista över myntstöd som stöds.

Stöd för flera valutorTrezor Model T stöder tusentals kryptovalutor

För närvarande stöds inte Trezor av decentraliserade utbyten som Binance DEX, IDEX eller Switcheo utbyten.

Stöd för flera valutor 3/5

Tredjeparts plånbokstöd

Exodus Wallet erbjuder Trezor-stöd, vilket möjliggör Exchange-funktioner

Tredjeparts plånböcker som Exodus Wallet erbjuder Trezor-support och möjliggör åtkomst till hårdvaruplånboken inuti Exodus. Detta innebär att användare kommer att kunna välja mellan olika plånboksgränssnitt och njuta av unika funktioner som endast erbjuds av Exodus, såsom direkt utbyte av valutor.

Hårdvarudesign

Enheten är relativt kompakt vid 2,52 tum x 1,54 tum x 0,39 tum (64 mm x 39 mm x 10 mm) och väger 0,56 oz (16 gram).

Den har också en LCD-storlek på 240 x 240 pixlar.

Med LCD-skärmen kan användare redigera och konfigurera plånboken efter deras smak.

Den snygga designen gör det till en uppgradering till den tidigare Model One. Istället för knappar har enheten en pekskärm tillgänglig för enkel användning.

Men jag tycker att pekskärmen fortfarande är liten och kan vara svår att använda. Jag bestämde mig så småningom med att trycka på skärmen med mitt rosa finger.

Trezor Model T tumme för skalanTummen för skalan

Enheten fungerar med ett brett utbud av operativsystem. Således kommer användarna inte att ha problem med att ansluta det till Windows, Linux, MacOS. De har också Chrome-tillägg tillgängliga för dem som vill använda det. Användargränssnittet ger användarna möjlighet att ändra språk och visa transaktioner via pekskärmen.

Hårdvarudesign 5/5

Användarvänlighet 4/5

Rörlighet

Enheten stöder Android-mobila och bärbara enheter. Det finns för närvarande inget stöd för iOS.

Användare måste ladda ner Trezor Manager från Google Play Butik, som gör det möjligt för dem att hantera plånboken från sina mobiltelefoner. Mobilappen kan användas för att skicka kryptovalutor, skapa adresser och visa information om ett användarkonto.

Med enheten kan användare också ansluta till andra plånboksappar, inklusive Mycelium, MyEtherWallet, GreenAddress, och Electrum.

Det stöder också integration med Bitstämpel och Bitex utbyten. Så användare kan logga in och skicka kryptovalutor till dessa börser direkt med Trezor-enheten.

Är Trezor Model T värt det 2020?

Till det officiella priset på 149 EUR är det en utmärkt kryptovalutahårdvaruplånbok.

Vissa människor kan dock betrakta priset som för högt trots dess funktioner och höga säkerhetsnivå. Det är en ganska investering om du är ny på kryptovalutor eller bara handlar kryptovalutor tillfälligt.

Pekskärmen, dess stöd för över tusen kryptovalutor och dess högsäkerhetsfunktioner är några av anledningarna som kan övertyga människor att köpa denna kryptohårdvaruplånbok.

Dom

Trezor Model T-domTrezor Model T

Att besluta om att köpa Trezor Model T eller inte över andra tillgängliga plånböcker för kryptovalutahårdvara har mycket att göra med vilka funktioner du letar efter.

Plånboken stöder över tusen kryptovalutor. Således kan praktiskt taget hälften av de tillgängliga kryptona lagras på enheten.

Dess integration med börser som Bitstamp, Coinmap och Bitex gör det också till ett bra val.

En viktig nackdel är dock att enheten inte stöder IDEX eller Switcheo utbyten. De senaste resultaten från Kraken Security Labs om fysiska hack på enheten är också mycket oroande.

Säkerhetsbetyg: 3/5

Stöd för flera valutor: 4/5

Hårdvarudesign: 5/5

Användarvänlighet: 4/5

Slutresultat: 4/5

Klicka på för att köpa din Trezor Model T här.

Trezor Model T Produktspecifikationer (tekniska specifikationer)

Processorer ARM Cortex-M4-processor @ 168 MHz inbäddad i STM32 F2-mikrokontroller
Kompatibilitet 64-bitars stationär dator (Windows 7+, macOS 10.8+, Linux). Kompatibel med Android-smartphones.

Anslutning

USB typ C
Certifiering Noll
Storlek Storlek: 64 mm x 39 mm x 10 mm

Vikt: 22g

Tillgångar som stöds 1050+ tillgångar som stöds

Granska uppdateringar

Uppdaterad den 30 juni 2019: myntlista som stöds

Uppdaterad den 2 oktober 2019: Uppdaterad information Decentraliserad Exchange-support

Uppdaterad den 10 mars 2020: Uppdaterad information om fysiska hack på enheten.

Uppdaterad 14 maj 2020: Uppdaterad information om senaste firmwareuppdatering ver. 2.3.0 och om det kan lösa de sårbarheter som tidigare identifierats av Kraken Security Labs.

{ "@sammanhang": "http://schema.org/", "@typ": "Produkt", "varumärke": "Trezor", "namn": "Trezor Model T", "bild": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/trezor_review.original.jpg", "beskrivning": "Trezor Model T är en andra generationens kryptovalutahårdvaruplånbok som tillverkas av Satoshi Labs med en stor pekskärm.", "recension": { "@typ": "Recension", "rubrik": "Trezor Model T Review: Är det värt att köpa?", "namn": "Trezor Model T", "beskrivning":"Trezor Model T är en andra generationens kryptovalutahårdvaruplånbok som tillverkas av Satoshi Labs med en stor pekskärm.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/trezor-model-t-review-worth-buying/", "reviewBody": "Trezor Model T är utformad för att hantera över tusen kryptovalutor, inklusive populära som Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold och mer. mycket att göra med vilka funktioner du letar efter. ", "datum Publicerat": "2019-10-02", "recensionBetyg": { "@typ": "Betyg", "ratingValue": "4.25", "värsta Betyg":"0", "bestRating": "5" }, "författare": { "@typ": "Person", "namn": "Michael Gu" }, "utgivare": { "@typ": "Organisation", "namn": "Boxmining", "logotyp": { "typ": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "erbjudanden": { "@typ": "Erbjudande", "priceCurrency": "USD", "pris": "159,99", "url":"https://shop.trezor.io/product/trezor-model-t?offer_id=15&aff_id = 1023" }}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner